2021 UCI 2021 ROAD WORLD CHAMPIONSHIPS OFFICIAL PANINI STICKER COLLECTION | Panini

IN SAMENWERKING MET DE UNION CYCLISTE INTERNATIONALE (UCI) STELT PANINI JE EEN UNIEK ALBUM VOOR, EXCLUSIEF ONTWORPEN VOOR DE HONDERDSTE VERJAARDAG VAN HET UCI WK WIELRENNEN.
Klaar om 100 jaar geschiedenis van het wielrennen te ontdekken? In dit onuitgegeven Panini-album vind je alle UCI Wereldkampioenen Wielrennen op de weg!

EEN EERBETOON AAN DE HELDEN EN HELDINNEN VAN HET WIELRENNE
Met veel trots gidst Panini je doorheen de geschiedenis van al die kampioenen die het hoogste doel binnen de wielrennen bereikten, van 1921 tot nu. Achter de stickers ontdek of herbeleef je grootse momenten en pagina’s vol anekdotes over alle winnaars: bevoorrechte dragers van de legendarische regenboogtrui die ze fier dragen tot het volgende UCI Wereldkampioenschap, tijdens alle uitdagingen op de internationale wielerkalender.
Dit herdenkingsalbum krijgt een bijzondere weerklank, want het is niet alleen 100 jaar na de eerste editie van het WK, in Kopenhagen (Denemarken), de verjaardagseditie vindt bovendien plaats in Vlaanderen, wielergrond bij uitstek: met zijn legendarische kampioenen (Eddy Merckx, Johan Museeuw, Tom Boonen en Yvonne Reynders), zijn mythische koersen (de Ronde van Vlaanderen, een van de vijf wielermonumenten, of Gent-Wevelgem in Flanders Fields), zijn eerdere UCI Wereldkampioenschappen (Moorslede in 1950, Waregem in 1957, en Ronse zelfs tweemaal, in 1963 en 1988) en tot slot zijn befaamde kasseien en heuvels die de wielerwedstrijden van het Vlaamse erfgoed zo berucht maken.

HET VERHAAL GAAT VERDER!
De atleten nemen het in september tegen elkaar op, op Vlaamse wegen. Ontdek het parcours op 4 pagina’s, een landschap vol smalle, bochtige wegen, de kasseien uit een vroegere tijd als symbool van de pijn, de moed en de taaiheid van vele wielerkampioenen.
Het WK gaat van start op de Grote Mark in Antwerpen en komt na verschillende routes aan in Leuven. Op het parcours liggen 50 officiële hellingen, met veel korte, steile puisten maar ook met extreem zware stukken.

HET CENTRE MONDIAL DU CYCLISME UCI: EEN KWEEKVIJVER VAN TALENT
In het Centre Mondial du Cyclisme (CMC) van de UCI in Aigle (Zwitserland) krijgen jonge renners van over de hele wereld elk jaar de kans om zich te bekwamen in de olympische disciplines van het wielrennen, onder begeleiding van professionele trainers. Het is een uniek trainingscentrum met alle nodige infrastructuur.
Sinds de opening in 2002 zijn er meer dan 1200 stagiaire-atleten opgeleid. Voor veel van hen was het een opstapje naar succes op het hoogste niveau.
UCI-voorzitter David Lappartient: “De honderdste verjaardag van het UCI WK Wielrennen op de weg wordt een extreem populair evenement, gedragen door Vlaanderen, een streek en een bevolking die bruist van de pure passie voor het wielrennen. Wat is er mooier dan een Panini-album, gewijd aan een eeuw van sportprestaties en aan grote wielerkampioenen, mannen en vrouwen, om de band tussen fans en verzamelaars en onze sport te versterken? Dit feestalbum wordt ongetwijfeld een hebbeding voor alle fans van de fiets.”

DE PANINI UCI 2021-COLLECTIE, DAT ZIJN:
33 pagina’s met alles over 100 jaar UCI Wereldkampioenschap Wielrennen
155 stickers om te verzamelen
6 pagina’s over de UCI Wereldkampioenen van 1921 tot 1961
18 pagina’s over de UCI Wereldkampioenen van 1960 tot 2020
2 speciale pagina’s over de geschiedenis van de fiets
4 pagina’s met het parcours
2 pagina’s over het Centre Mondial du Cyclisme UCI

 

Delen: